«Ο πρωθυπουργός μίλησε για υπευθυνότητα και έχει πει πάρα πολλές φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Ήταν η κυβέρνηση η πρώτη που άνοιξε το παράθυρο για πρόωρες εκλογές, μέσω του κ. Γεραπετρίτη. Αυτοί πρέπει να μας απαντήσουν αν θα προκηρύξουν άμεσα εκλογές ή όχι. Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει διακυβέρνηση. Υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης κάνουν προεκλογική εκστρατεία, το βλέπετε καθημερινά. Δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του πολίτη» ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για μετεκλογική συνεργασία, το στέλεχος του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος δεν έλεγαν τα ίδια το 2015. Για να είμαστε ακριβείς, δεν έλεγαν τίποτα στον ελληνικό λαό σχετικά με το ποιους θα συγκυβερνήσουν. Ξαφνικά εμφανίστηκε το βράδυ των εκλογών στην πλατεία ο κ. Καμμένος. Μιλάμε όλοι αλλά δεν έχει μιλήσει ακόμη ο ελληνικός λαός».

Κατά τον ίδιο, ότι είναι προφανές πως η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση αλλά χρειάζεται και ένα νέο πολιτικό πλαίσιο. «Εμείς καταθέτουμε το πολιτικό μας πλαίσιο στο λαό. Στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα και ο λαός να μας καταστήσει δυνατούς την επόμενη μέρα για να εφαρμόσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, που έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική κατοικία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την μείωση της ανεργίας, την δημιουργία ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους».

Τέλος, αναφερόμενος στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις τόνισε ότι «το πρώτο πεντάμηνο η υπεραπόδοση του ΦΠΑ στον προϋπολογισμό είναι ένα δισεκατομμύριο ευρώ», δημοσιονομικός χώρος που δεν αξιοποιήθηκε για να επιστρέψει στους πολίτες μέσω της μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά», ενώ επανέλαβε την πρόταση για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, μέτρο ενταγμένο στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής που «μειώνει το επόμενο πρωί τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος».

Πηγή: newsbeast.gr