Η Τουρκία μπορεί να διαφημίζει τα drone «Bayraktar» σε όλο τον κόσμο και να πουλάει αμέτρητα κομμάτια, όμως η Ελλάδα φέρεται να κατάφερε να αποκτήσει κρυφά ένα τέτοιο όπλο, χάρη σε μια μυστική επιχείρηση που έγινε στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020 από Έλληνες αξιωματούχους που βρέθηκαν στην Βεγγάζη, εποχή που κορυφώνοντας ο εμφύλιος στη χώρα της Βορείου Αφρικής.

Τότε – σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ- επισκέφθηκαν το σημείο που είχε καταρριφθεί το τουρκικό drone και το επιθεώρησαν επί τόπου, ενώ απέσπασαν τα ηλεκτρονικά του μέρη. Στη συνέχεια, φορτώθηκε ανάμεσα σε ψαροκασέλες σε ένα αλιευτικό που ξεκίνησε από την Λιβύη και έφτασε στην Ελλάδα, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις κοντά στην Αθήνα. Μάλιστα, φέρεται υπήρξε και συνδρομή συμμαχικής χώρας, για να επεξεργαστούν τα δεδομένα του μηχανήματος.

Χαρακτηριστικά, συνεργάτης του Στρατάρχη Χαφτάρ, τον οποίο υποστήριξε η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, που τότε πήρε το μέρος της κυβέρνησης που αναγνώρισε η Δύση, δήλωσε το εξής: «Η μεταφορά συγκεκριμένων κομματιών και μια επί τόπου επιθεώρηση ενός ΜΕΑ πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη και η εμπειρία μας από την παρεμβολή και κατάρριψη του μεταφέρθηκε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μεταφέρθηκε επίσης η εμπειρία μας με την τουρκική αεράμυνα και τα τεθωρακισμένα οχήματα Kirbi. Το Γενικό Επιτελείο του Λιβυκού Στρατού έδωσε εντολές για πλήρη συνεργασία σε επίπεδο στρατιωτικό και πληροφοριών με την Ελλάδα και αυτό ενισχύθηκε και προς τούτο υπήρξε και πίεση από τους αρχηγούς των φυλών της Κυρηναϊκής».

Διαψεύδει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω ανακοίνωσής του διαψεύδει τη συγκεκριμένη πληροφορία και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια»

Πηγή: newsbeast.gr