Έτοιμος να ανακοινώσει τουλάχιστον το 80% των ονομάτων που θα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν έτοιμος ο Αλέξης Τσίπρας το προσεχές εικοσαήμερο. Ωστόσο η κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2023, στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, μεταθέτει εκ των πραγμάτων και τους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δεν θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών μαζικά, αλλά πλέον, αφού υπάρχει η άνεση του χρόνου, αυτό θα γίνεται σταδιακά.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν μεν κάποια ονόματα αλλά αυτό θα γίνει μόνο και μόνο προκειμένου οι υποψήφιοι να αρχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Υπήρχαν όμως μαθαίνουμε πρόσωπα που έχουν πάρει το «πράσινο φως» από την Κουμουνδούρου για να είναι υποψήφια αλλά εάν αυτό δεν γίνει επίσημα, δεν μπορούν να το υποστηρίζουν στους ψηφοφόρους. «Τι θα λέμε και πώς θα παρουσιαζόμαστε στον κόσμο όταν δεν έχουμε επίσημα το χρίσμα» αναρωτήθηκαν αρκετοί. Συν τοις άλλοις εκ των πραγμάτων μειονεκτούν σε σχέση με τους νυν βουλευτές της κάθε περιφέρειας.

Για το λόγο αυτό μια σειρά από πρόσωπα αναμένεται να ανακοινωθούν πριν το τέλος του μήνα προκειμένου έστω και άτυπα, οι ενδιαφερόμενοι που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια, να ξεκινήσουν τον προσωπικό τους αγώνα σε παραλίες, νησιά και χωριά.

Πηγή: newsbeast.gr