Διευκρινίσεις αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας» που αφορά στον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή ελληνικών drones με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογραμμίζοντας πως «προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Συγχαίροντας τους εμπλεκόμενους φορείς για την πορεία των εργασιών ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «την 1η Σεπτεμβρίου, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, τέθηκε σε λειτουργία η συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, για το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών».

«Η Ελλάδα προχωρεί με αξιοπιστία και τάξη»

«Με το κλείσιμο του 1ου τριμήνου, πραγματοποιήθηκε η 1η αξιολόγηση. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος “Αρχύτας” είναι σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα» σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Συγχαίρω όλους τους εμπλεκόμενους για το πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας και την τήρηση των συμφωνηθέντων. Η επόμενη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του επόμενου τριμήνου. Η Ελλάδα προχωρεί με αξιοπιστία και τάξη» σημείωσε κλείνοντας.

Πηγή: newsbeast.gr