Εξειδικεύεται το πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πακέτο είναι ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

«Ζούμε σε μία ιστορική περίοδο, με υψηλές αβεβαιότητες, πρωτοφανείς προκλήσεις, μεγάλες ανατροπές. Ύστερα από την παγκόσμια υγειονομική κρίση η Ευρώπη βιώνει με την εισβολή στη Ρωσία βαθιά γεωπολιτική κρίση. Έναν πόλεμο με απώλειες ανθρώπινων ζωών και μεταναστευτικά κύματα» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το κόστος αποτυπώνεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η νέα κρίση διογκώνει τις τιμές στην ενέργεια και τα βασικά είδη, ενισχύει τον πληθωρισμό, ροκανίζει το εισόδημα, περιορίζει τζίρους και κέρδη επιχειρήσεων. Στη δίνη αυτή της κατάστασης ως κυβέρνηση κατανοούμε την όξυνση των προβλημάτων στην οικονομία. Ακούμε τον σφυγμό, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, σεβόμαστε τις αγωνίες. Αντιδρούμε άμεσα, ψύχραιμα, συγκροτημένα. Θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Κάνουμε το καλύτερο ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες της ακρίβειας στο πορτοφόλι του πολίτη».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η κυβέρνηση προχωράει σε νέα δέσμη μέτρων που εστιάζουν στους ευάλωτους.

Αυξάνουμε την επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συνεχιζούμε την επιδότηση φυσικών προσώπων ύψους 640 εκατομμύρια τον Απρίλιο. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά που θα δοθεί πριν το Πάσχα.

1,5 επιπλεον δόση επιδοματος παιδιού τον Απριλιο για 625.000 χιλιάδες

200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοασυνταξιοχους
200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες
200 ευρώ 167.000 δικαιούχους ΑμεΑ
Διπλή δόση εγγυημένου εισοδήματος σε 240.000 δικαιουχους

Επιδοτουμε καταναλάνωση καυσίμων
Χορηγείται επιδότηση καυσίμων για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα . Επιδοτούμε 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως με 22 λεπτά το λίτρο

Πηγή: newsbeast.gr