Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξέφρασε την οδύνη του για το δυστύχημα στα Τέμπη από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup. «Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών. Μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει απλώσει ένα δίκτυ βαθιάς οδύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος ανέφερε πως «θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ αλλά και τους Eυρωπαίους Επιτρόπους για την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Θα τα καταφέρουμε. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και έχει δεσμευθεί να κάνει το παν έτσι ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών και να δρομολογήσει μια πατρίδα υψηλών προσδοκιών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο Χρ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα το 2022 είχε διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ανεργία και πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν επίμονο πληθωρισμό, αυτός είναι ο τέταρτος χαμηλότερος μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ. Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα κατάφερε να διοχετεύσει τους τρίτους υψηλότερους πόρους, ως ποσοστό του ΑΕΠ για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα πέτυχε βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών.

Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών.Μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία μας έχει συγκλονίσει όλους κι έχει απλώσει ένα “δίχτυ” οδύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία.Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, αλλά και τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους.Θα τα καταφέρουμε.Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη κι έχει δεσμευτεί να κάνει το παν, έτσι ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών και να δημιουργήσει μια πατρίδα υψηλών προσδοκιών. Στη σημερινή συνεδρίαση τους Eurogroup, στο πεδίο της οικονομίας, αυτό επιβεβαιώνεται.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα, το 2022 είχε διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.Η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ανεργία.Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχει έναν επίμονο πληθωρισμό, αυτός είναι ο 4ος χαμηλότερος μεταξύ όλων των χωρών της Ε.Ε..Η Ελλάδα κατάφερε να διοχετεύσει τους τρίτους υψηλότερους πόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ, για να στηρίξει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, και ταυτόχρονα, επιτύχαμε βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών.Όλα αυτά είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη σε μια Ευρώπη υψηλών, νέων προκλήσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο, μιας νομισματικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο συσταλτική και μιας δημοσιονομικής πολιτικής που μελλοντικά θα γίνει πιο αυστηρή. Τα τελευταία χρόνια, όλοι μαζί, στην Ελλάδα πετύχαμε σημαντικές νίκες.Μπορούμε να πετύχουμε και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους. Με δημιουργικότητα, με αποφασιστικότητα και με συνέπεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Κράτος, ένα πιο αποτελεσματικό Κράτος, ένα πιο διαφανές κράτος. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Posted by Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras on Monday, March 13, 2023

«Όλα αυτά είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη σε μια Ευρώπη υψηλών νέων προκλήσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο, μιας νομισματικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο συσταλτική και μιας δημοσιονομικής πολιτικής που μελλοντικά θα γίνει πιο αυστηρή», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατέληξε λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια όλοι μαζί στην Ελλάδα πετύχαμε σημαντικές νίκες. Μπορούμε να πετύχουμε και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, με δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα και συνέπεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κράτος, πιο αποτελεσματικό και πιο διαφανές κράτος. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας».

Πηγή: newsbeast.gr