Ο Χρήστος Σταϊκούρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει ισχυρές αντοχές, με αποτέλεσμα να επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει παγκόσμιες κρίσεις, όπως ο κορονοϊός ή ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι ειδική αναφορά στις αντοχές της ελληνικής οικονομίας κάνει η 14η έκθεση της Κομισιόν, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία στις 20 Αυγούστου.

«Συζητάμε σήμερα και αύριο στο Eurogroup και το Ecofin εν μέσω νέων κρίσεων, νέων ευρωπαϊκών προκλήσεων, εξωγενών προκλήσεων, το παρόν και το μέλλον των ευρωπαϊκών οικονομιών. Ευρωπαϊκές οικονομίες οι οποίες πλήττονται σημαντικά, από την υγειονομική κρίση, από την ενεργειακή κρίση και κατά συνέπεια από έναν πολύ υψηλό πληθωρισμό. Πλήττεται και η ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία όμως επιδεικνύει ισχυρές αντοχές και διαθέτει μεγάλη δυναμική, κάτι που καταδεικνύεται σε όλες τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σήμερα συζητάμε, καθώς και στην 14η έκθεση ενισχυμένη εποπτείας. Αυτές οι εκθέσεις καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης το 2022, θα έχει τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων το 2022 και το 2023 έχει διπλασιάσει τις εξαγωγές της και συνεχίζει να συρρικνώνει την ανεργία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «σε αυτό το περιβάλλον, σ’ αυτό το πλαίσιο δρομολογείται το καλοκαίρι και η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας. Αυτή η εξέλιξη μαζί με την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, που οφείλονται στην ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική από την παρούσα κυβέρνηση την τελευταία τριετία, αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Επιστρέφει έπειτα από πολλές διαδοχικές κρίσεις, με δυναμισμό, με αυτοπεποίθηση και με υπευθυνότητα».

Πηγή: newsbeast.gr