Ιδιαίτερα επικριτικός κατά του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ομιλία του επί της πρότασης μομφής στο πρόσωπό του.

«Aπέδειξα με στοιχεία ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι άκαιρη, άστοχη και υποκριτική. Αποδεικνύετε για ακόμα μία φορά ότι έχετε έλλειψη ευθύνης», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας

Σχετικά με όσα του καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας για ύφεση τόνισε πως «η οικονομία δεν είχε εισέλθει σε ύφεση πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης. Λάβαμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε, όσο είναι εφικτό, τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης. Η πρόταση που έχετε καταθέσει δεν έχει καμία αναφορά στην προστασία της Πρώτης Κατοικίας. Δεν είναι τυχαίο διότι εσείς κύριε Τσίπρα νομοθετήσατε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Συμπερασματικά, εσείς κύριε Τσίπρα, έχετε καταγραφεί ως πρωθυπουργός των φόρων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Μάλλον η πρόταση δυσπιστίας θα έπρεπε να κατατεθεί κατά του κ. Τσακαλώτου».

«Αυτό που συζητάμε σήμερα είναι η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Πάμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που εσείς κλείνετε τα μάτια. Με τόλμη και με σοβαρότητα», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Στη συνέχεια, με αιχμηρή διάθεση, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Μάλλον η πρόταση δυσπιστίας θα έπρεπε να κατατεθεί κατά του κ. Τσακαλώτου». Τόνισε πως η συγγραφή του νομοσχεδίου διήρκεσε οκτώ μήνες, και «δεχθήκαμε παρατηρήσει πλήθος παρατηρήσεων. Τη συγγραφή ανέλαβε η Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους της οποίας προΐσταται πρόσωπο που διορίσατε εσείς και τον αφήσαμε στη θέση του όταν αναλάβαμε».

«Κύριε Τσίπρα, το πεδίο της οικονομίας δεν το έχετε. Πάει πολύ να μας κουνάτε το δάχτυλο γι’ αυτήν», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr