Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό άνω του 3%  προβλέπει για το 2022 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας όπως ανέφερε κατά την ομιλία του στο 23ο επενδυτικό συνέδριο του Capital Link που πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2021, απαριθμώντας τις πολιτικές της κυβέρνησης για τη στήριξη εισοδημάτων, θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων.

Για  το 2022, ανέφερε τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας πως λόγω της κρίσης η κατάσταση στις ευρωπαϊκές οικονομίες επιδεινώνεται, κάτι που φάνηκε τον Μάρτιο. «Πολλοί κλάδοι της οικονομίας είναι, για μια ακόμα φορά, υπό σοβαρή πίεση. Βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στη κινούμενη άμμο της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Ο υπουργός μίλησε για την ανάγκη μια ενιαίας αντίδρασης στις προκλήσεις σε επίπεδο ΕΕ, επαναλαμβάνοντας  ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει μόνη της από αυτή την κατάσταση.

Μιλώντας για την ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε τη σημασία μιας παρέμβασης που θα εξουδετερώνει τις υπάρχουσες διαταραχές στην αγορά. «Πιστεύουμε πως οι προσπάθειες για την εξασφάλιση επαρκούς χώρου αποθήκευσης αερίου είναι πολύ σημαντικές» πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στα ορυκτά καύσιμα και στο πως οι τιμές τους μπορούν να αποσυνδεθούν από το κόστος ρεύματος, που είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.  

«Πρέπει να χτίσουμε ένα “δίχτυ ασφαλείας”, όπως επιτυχώς καταφέραμε να κάνουμε μέσα στην πανδημία, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.   

Σχολιάζοντας τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη του ΑΕΠ, ο υπουργός δήλωσε «είδαμε μια ισχυρή ανάκαμψη, 8,3% για το 2021. Προβλέπουμε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 3% για το 2022 και αναμένουμε ακόμα σημαντικότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2023 και μετά» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: newsbeast.gr