ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία που ανακοινώθηκε από τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, η απεργία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και αφορά 24ωρο μπλακ άουτ σε όλα τα ΜΜΜ.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ λοιπόν, σημειώνει ότι «δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας» και πως λόγω της γνωστοποίησης της απόφασης των Σωματείων σήμερα το μεσημέρι δεν κατέστη η εκδίκαση σήμερα και θα γίνει αύριο το πρωί.

«Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές μετακινήσεις του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Από την πλευρά τους οι Οδικές Συγκοινωνίες αναφέρουν: «Η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. Α.Ε. προσέφυγε σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2022, στη Δικαιοσύνη με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία, που εξήγγειλαν αιφνιδιαστικά τα Σωματεία εργαζόμενων της Εταιρίας για αύριο Τετάρτη 21/09/2022, συμμετέχοντας στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, καθώς δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας.

Η απόφαση των Σωματείων γνωστοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι και ως εκ τούτου δεν κατέστη εφικτό να εκδικαστεί η προσφυγή της εταιρείας εντός της ημέρας και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη της αυριανής κινητοποίησης.

Η εκδίκαση του αιτήματος αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.

Οι Οδικές Συγκοινωνίες ζητούν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που αναμένεται να υποστεί αύριο κατά τις μετακινήσεις του στην Αττική».

Πηγή: newsbeast.gr