Μία δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά για το γυναικείο τένις έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση. Κατά την διάρκεια του τουρνουά στο Μαϊάμι, ο Τσιτσιπάς είπε ότι από την στιγμή που οι μισθοί είναι οι ίδιοι για άνδρες και γυναίκες, θα έπρεπε και τα ματς των γυναικών να κρίνονται στα 5 σετ.

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δε ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα grand slam τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν και το επιχείρημα περί ίσων χρηματικών ποσών για να παίζουν 5 σετ… δεν εκτιμήθηκε, δεν είναι και λίγοι (αλλά και λίγες) αυτοί που το θεωρούν σωστή ιδέα. Ωστόσο υπάρχει και η αντίθετη άποψη, καθώς θεωρούν αρκετοί ότι το καθημερινό πρόγραμμα στα 4 μεγάλα τουρνουά θα τραβήξει πολύ και θα έχει ως αποτέλεσμα να παίζουν… ξημερώματα ορισμένοι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στο twitter εδώ και δύο ημέρες γίνεται μεγάλη κουβέντα για το θέμα, αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στον ορίζοντα.

Πηγή: Gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr