Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η προσπάθεια της Ελλάδας να ανέβει στην elite του παγκοσμίου τένις, καθώς 12.000 θεατές πήγαν στο ΟΑΚΑ για να δουν τον Στέφανο Τσιτσιπά να επικρατεί με 2-0 σετ (7-5, 6-2)  του Άλβαρο Γκιγιέν από το Εκουαδόρ για την πρώτη νίκη της χώρας μας στο Davis Cup.

Οικογένειες με μικρά παιδιά, χαμόγελα, ελληνικές σημαίες, μπάλες του τένις. Οι σκηνές στο «Νίκος Γκάλης» ήταν εντυπωσιακές, καθώς από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα τένις.

Η πρώτη νίκη ήρθε εύκολα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας Νο. 3 την παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ από τον Γκιγιέν. Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο πρώτο service game του αθλητή από το Εκουαδόρ, όμως ο Γκιγιέν το πήρε πίσω σχεδόν αμέσως και με τρία συνεχόμενα κερδισμένα games έκανε το 3-2, με τους δυο τους να κερδίζουν σχετικά εύκολα τα service games τους μέχρι το 5-5. Ο Τσιτσιπάς τότε έκανε το break και σέρβιρε με επιτυχία για το πρώτο σετ και το 7-5!

Η εικόνα στο δεύτερο σετ ήταν ακόμα καλύτερη για τον Έλληνα, που έκανε break στα δύο πρώτα service games του Γκιγιέν, ο οποίος πλέον ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Τσιτσιπά για το τελικό 6-2, που έκανε το 1-0 για την Ελλάδα στις αναμετρήσεις με το Εκουαδόρ για τα play-offs του World Group του Davis Cup.

Πηγή: newsbeast.gr