Μετά την επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑΆντονιΜπλίνκεν για την πειρατεία στα ελληνικά πλοία, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει την ενέργεια των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και σημειώνει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει: «Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μίλησε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο την κατάσχεση δύο πλοίων υπό ελληνική σημαία στις 27 Μαΐου από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Η συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της θάλασσας και την παγκόσμια οικονομία. Ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τα κατασχεθέντα πλοία, τα φορτία τους και το πλήρωμά τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, του βασικού μας συμμάχου και εταίρου στο ΝΑΤΟ απέναντι σε αυτήν την αδικαιολόγητη κατάσχεση».

Πηγή: newsbeast.gr