Στο Βερολίνο θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 29/3 ο βασιλιάς Κάρολος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Καμίλα. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα βρεθούν στους δρόμους της πόλης, για να ρυθμίσουν τη διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των υψηλών επισκεπτών.

Η αστυνομία του Βερολίνου θα υποστηρίζεται αυτές τις μέρες από δυνάμεις και των γειτονικών κρατιδίων, ενώ 20 εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ελέγχουν χώρους και αυτοκίνητα για εκρηκτικά.

Το πρόγραμμα του Καρόλου περιλαμβάνει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, το Κοινοβούλιο, αλλά και με πολίτες. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά που εφαρμόστηκαν στις επισκέψεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσφατα και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο βασιλιάς Κάρολος επρόκειτο να επισκεφθεί το Παρίσι πριν από το Βερολίνο, τα σχέδιά του ωστόσο ακυρώθηκαν λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα

Το βασιλικό ζεύγος, το οποίο θα παραμείνει στο Βερολίνο μέχρι την Παρασκευή, θα γίνει δεκτό με στρατιωτικές τιμές στην Πύλη του Βραδεμβούργου, σε μια τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε επίσκεψη αρχηγού κράτους, προκειμένου, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή προεδρία, να αναδειχθεί η στενή σχέση της Γερμανίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συνάντηση με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ στο ανάκτορο Bellevue θα παρατεθεί και επίσημο δείπνο. Την Πέμπτη ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και αργότερα θα απευθυνθεί στην ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και την ίδια μέρα θα έχει συνάντηση και με πολίτες, Γερμανούς, αλλά και Βρετανούς που ζουν στη Γερμανία. Ο βασιλιάς, κατόπιν αιτήματός του, θα συναντηθεί και με πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Την Παρασκευή ο βρετανός μονάρχης, συνοδευόμενος από τον κ. Σταϊνμάιερ, θα επισκεφθεί τη γερμανοβρετανική στρατιωτική μονάδα στο Βραδεμβούργο, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή γεφυρών. Οι δύο ηγέτες θα μεταβούν σιδηροδρομικώς στο Αμβούργο, προκειμένου να επισκεφθούν ένα οικολογικό χωριό και να ενημερωθούν για τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος. Κατόπιν θα καταθέσουν στεφάνια στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μνημείου των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πριν αναχωρήσει από το Αμβούργο ο βασιλιάς θα υπογράψει και το βιβλίο της πόλης, κάτι που είχε κάνει και το 1987, όταν επισκέφθηκε την χανσεατική πόλη μαζί με την τότε συζύγό του Νταϊάνα.

Πηγή: newsbeast.gr