Στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου στη Ρίγα της Λετονίας θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η ημερήσια διάταξη με τα θέματα τα οποία θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις σχέσεις με τη Ρωσία, τον έλεγχο των εξοπλισμών, τον αφοπλισμό και τη μη διασπορά, τo Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ, το Αφγανιστάν, το Σαχέλ, τα Δυτικά Βαλκάνια και την κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα υπάρξουν ξεχωριστές συνεδριάσεις με τη συμμετοχή, επίσης, των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Γεωργίας, καθώς και της Φινλανδίας, της Σουηδίας και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τις ομολόγους του της Νορβηγίας, Άνικεν Χουίτφελντ (Anniken Huitfeldt) και του Καναδά, Μέλανι Τζόλι (Mélanie Joly).

Πηγή: newsbeast.gr