Για την καταστροφή που έχει υποστεί το κέντρο υγείας Μουζακίου από την κακοκαιρία που έπληξε πριν από λίγες ημέρες την περιοχή μίλησε ο δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (14/10).

Χαρακτηρίζοντας «λάθος» το γεγονός πως η εν λόγω υγειονομική μονάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των κέντρων υγείας που βρίσκονται στη λίστα όσων μπορούν να εξυπηρετούν περιστατικά κορονοϊού τόνισε πως αυτό δεν είναι εφικτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κτίριο έχει κριθεί κατεδαφιστέο.

«Όλος ο ιατρικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί από το προσωπικό του κέντρου υγείας» είπε μιλώντας στο Mega και εξήγησε πως: «Έχει παραχωρηθεί χώρος στη μαθητική εστία Μουζακίου, όπου αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά εκτός από το οδοντιατρείο και το ακτινολογικό εργαστήριο».

Όπως τόνισε τέλος ο δήμαρχος Μουζακίου «τα περιστατικά κορονοϊού αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν μέχρι να φτάσει ο μεταλλικός οικίσκος που έχει παραγγείλει ο δήμος».

Στη μάχη κατά του κορονοϊού 161 κέντρα υγείας και 42 περιφερειακά ιατρεία

Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας που αφορούν την επέκταση της λειτουργίας των κέντρων υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου στις 8/10.

Σε πρώτη φάση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ξεκινούν 161 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, 103 από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, άλλα 58 από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και 42 περιφερειακά ιατρεία. Η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα νοσοκομεία αναφοράς, όπως εκτιμά το υπουργείο Υγείας.

Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ο υπουργός συνοδευόταν από τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό και τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία μας και τα κέντρα υγείας είναι φτιαγμένα κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν, για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν, για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε πρώτα από όλους και μετά, βεβαίως, όλους τους άλλους. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα ότι επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα νοσοκομεία μας, κυρίως τα νοσοκομεία αναφοράς, που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό», ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο κ. Κικίλιας.

«Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό για τη μάχη απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Ιδιαίτερα στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου ο διοικητής, Χρήστος Ροϊλός φρόντισε και τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στα νησιά μας, ανταποκρίθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Και, φυσικά, ευχαριστώ τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, που μας φιλοξενεί σήμερα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr