Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα». Η ολοκλήρωση της συζήτησης του σχεδίου νόμου και η ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το ενδιαφέρον των βουλευτών για να τοποθετηθούν στο νομοσχέδιο είναι μεγάλο, καθώς συνολικά ενεγράφησαν 41, εκ των οποίων χθες μίλησαν 25. Επίσης, χθες Τετάρτη 8 Ιουνίου, τοποθετήθηκαν ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Δύο υπουργικές τροπολογίες στο Νομοσχέδιο – «Ναι» από τον υπουργό Εσωτερικών

Στο νομοσχέδιο, μέχρι τώρα, έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές τροπολογίες, τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δήλωσε και τυπικά πως τις κάνει αποδεκτές.

Η πρώτη υπουργική τροπολογία έχει διατάξεις που αφορούν τις συμβάσεις για κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, ρυθμίσεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, ρυθμίσεις για το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς καθώς και για τις αρμοδιότητες, την οργάνωση και τη λειτουργία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις θεμάτων για την ασφαλιστική ενημερότητα στη διαδικασία μεταβίβασης, τη διαχειριστική Αρχή Προγραμμάτων Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, τις αποζημιώσεις, τον συντονισμό και παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία, το στεγαστικό επίδομα προπτυχιακών φοιτητών, τροποποιήσεις ως προς τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της έκτασης του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές, διατάξεις σχετικά με τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος σε προπτυχιακούς φοιτητές των Πανεπιστημίων Θράκης, Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, την παράταση έως τις 31/12/2022 για τη διαδικασία καταβολής εφημεριών ιατρών και πρόσθετων αμοιβών λοιπού προσωπικού νοσοκομείων, ΔΥΠΕ, ΕΚΑΒ και των αποζημιώσεων του προσωπικού που απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του covid 19 και του προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας κατά του κορονοϊού.

Χθες, στην Ολομέλεια προσήλθαν και υποστήριξαν τις σχετικές διατάξεις των τροπολογιών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε στο Σώμα πως θα κάνει αποδεκτή -και θα τεθεί σε ψηφοφορία- τη βουλευτική τροπολογία που κατέθεσε ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, σχετικά με τη συμπερίληψη στην αυξημένη μοριοδότηση κατά 20 μονάδες λόγω εντοπιότητας και των υποψηφίων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που είναι μόνιμοι κάτοικοι των μεσαίων ηπειρωτικών δήμων, καθώς και των μεγάλων ηπειρωτικών δήμων και των δήμων πρωτευουσών νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αντίθετα, ο κ. Βορίδης απέρριψε την τροπολογία που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποσύνδεση των περιουσιακών ορίων των Κοινωνικών Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας από προνοιακές παροχές σε χρήμα του ΟΠΕΚΑ και από τις νέες αντικειμενικές αξίες ακίνητης περιουσίας.

Καλαφάτης: «Στον τομέα Μακεδονίας-Θράκης παράγεται σημαντικό έργο σε θέματα ανάπτυξης και ποιότητας ζωής»

«Στο υπουργείο Εσωτερικών και στον τομέα Μακεδονίας και Θράκης, παράγεται ένα σημαντικό έργο σε ζητήματα ανάπτυξης, ποιότητας ζωής, λειτουργικότητας και αυτό γίνεται, βεβαίως, με την πλήρη συνεργασία με όλα τα τμήματα και όλους τους εργαζόμενους και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα» στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση με περηφάνεια υπερασπίζεται όλα τα νομοθετήματα που έχουν έρθει στην Βουλή για ψήφιση στη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων». «Είμαστε υπερήφανοι τόσο για την ποιότητα όσο και τον μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πάνω από 300 νομοθετημάτων που έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση αυτά τα τρία χρόνια και κυρίως για την παραγωγικότητά της», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις επικριτικές αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη σχετικά με την αστυνομική παρουσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε: «Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο ζήτημα της ευταξίας και του νόμου. Κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο και αυτό ισχύει σε όλες στις περιοχές της χώρας και για όλους».

Πηγή: newsbeast.gr