Στην Άγκυρα θα μεταβεί αύριο, Σάββατο 3 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, όπου, κατόπιν προσκλήσεως, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, ο κ. Κασκαρέλης θα παρακαθήσει στο δείπνο που θα παραθέσει ο Τούρκος Πρόεδρος στους εκπροσώπους των ξένων κυβερνήσεων.

Την ορκωμοσία του Ερντογάν θα παρακολουθήσουν 20 ξένοι ηγέτες και 45 υπουργοί Εξωτερικών. Μεταξύ άλλων θα παραστούν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάν Αλίγιεφ και οι πρόεδροι Σομαλίας, Αλγερίας και βαλκανικών χωρών, ενώ το Κατάρ θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό Ελ Θάνι.

Μετά την επίσημη τελετή ορκωμοσίας και το επίσημο γεύμα, θα ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν την Κυριακή ενώ την ίδια ημέρα ο κ. Ερντογάν θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στο εξωτερικό μεταβαίνοντας στα Κατεχόμενα, ως συνήθως, και στη συνέχεια στο Αζερμπαϊτζάν. Τη Δευτέρα θα συγκαλέσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση.

Πηγή: newsbeast.gr