Στη γειτονική Αλβανία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε ήδη με στελέχη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από τη Χειμάρρα ενώ αυτή την ώρα συνομιλεί με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Ακολούθως το μέλος της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές με την υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας Όλτα Χάκα (Olta Xhaçka) και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ στις 12:00 θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα (Edi Rama). Θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Πηγή: newsbeast.gr