Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη Τρίτη ο διοικητής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς σύμφωνα με «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών», οι οποίες ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές.

Η άφιξη του κ. Μπερνς στην Αθήνα είναι η πρώτη επίσκεψη διοικητή της CIA στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια και αντανακλά όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα την «πραγματική αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι οποίες έχουν περάσει σε ένα τελείως διαφορετικό στάδιο».

Για τις ΗΠΑ η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς, ιδίως μετά την ρωσική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας, με Αμερικανούς παράγοντες να τονίζουν ότι στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δεν υπάρχουν πολλές δημοκρατίες που να μπορεί η Ουάσιγκτον να βασιστεί.

Αντιθέτως ο Λευκός Οίκος και γενικότερα οι αμερικανικές υπηρεσίες βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος στον οποίο μπορούν να βασιστούν, να τον εμπιστευτούν και να συνεργαστούν μαζί του. Αυτό αναμένεται να γίνει ακόμη εντονότερο μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου που η χώρα θα αποκτήσει και πάλι κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Πηγή: newsbeast.gr