Σε Λουξεμβούργο και Γαλλία αναμένεται να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Καταρχάς το διήμερο 20 – 21 Ιουνίου θα έχει συνομιλίες με τον Μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου Ερρίκο και ακολούθως με τον τέως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα επισκεφθεί και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Προεδρίας, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί μετά στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο από 21 έως 25 Ιουνίου 2022, όπου θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović-Burić, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Tiny Kox, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Robert Spano, τον πρόεδρο του Κογκρέσου Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών Leendert Verdeek και την επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatović.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην έναρξη του δικαστικού έτους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα «Ελευθερία της Έκφρασης» της βιβλιοθήκης του, εις μνήμην του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη. Τέλος, θα επισκεφθεί το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Νατζβάιλερ – Στρούτχοφ.

Πηγή: newsbeast.gr