Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το αεροσκάφος C130 της Πολεμικής Αεροπορίας με τους 39 πολίτες από το Σουδάν. Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας υποδέχθηκαν τον κόσμο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός απο τους πολίτες, στο αεροπλάνο βρίσκονται και αρκετά σκυλάκια που επέστρεψαν και εκείνα μαζί με τις οικογένειες. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Χαρτούμ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 12 μέλη του ειδικού τμήματος αλεξιπτωτιστών. Με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ασχέτως το που αυτοί βρίσκονται

Θέλω να συγχαρώ το υπουργείο Εθνικής ‘Aμυνας αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την άρτια οργάνωση αυτής της σύνθετης αποστολής, πάντα σε συνδυασμό και με άλλες φίλες χώρες, καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όσους συμπολίτες μας ήθελαν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, λίγο μετά την άφιξη του C-130 που μετέφερε 20 Έλληνες και 19 ξένους υπηκόους από το Σουδάν.

«Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ασχέτως το που αυτοί βρίσκονται. Και εύχομαι η μεγάλη περιπέτεια στο Σουδάν να τελειώσει ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, για ακόμη μια φορά μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και φρόντισαν για την ολοκλήρωση αυτής της σύνθετης επιχείρησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast

Δείτε βίντεο του Newsbeast

Πηγή: newsbeast.gr