Κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν τις επισκέψεις τους σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Στον νομό Καρδίτσας, ο επικεφαλής του κλιμακίου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, συνοδευόμενοι από τον υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα, τους βουλευτές Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργο Κωτσό και τους βουλευτές Μαγνησίας Αθανάσιο Λιούπη και Κορινθίας Κωνσταντίνο Κόλλια, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρδίτσας όπου συνάντησε το δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Νωρίτερα συνομίλησε με πολίτες στο κέντρο της πόλης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου «Καραμήτρου», επισκέφθηκε τα υπό εξέλιξη έργα ολοκλήρωσης και σύνδεσης του Νότιου Περιφερειακού άξονα Καρδίτσας και το «Κέντρο Δημιουργίας Κοινωνικών Δραστηριοτήτων» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Ευαγγελίστριας στην πόλη της Καρδίτσας. Επίσης συναντήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τους αντιπεριφερειάρχες Κώστα Νούσιο, Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και περιφερειακούς συμβούλους, ενώ συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή και όλων των μελών του κυβερνητικού κλιμακίου με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, του Τ.Ο.Ε.Β. Ταυρωπού και εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων.

Ο κ. Γεωργαντάς στις δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα, δίπλα στους Έλληνες αγρότες, έχοντας ως στόχο τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και της ελληνικής κοινωνίας. Διαπίστωση του υπουργού είναι ότι στην περιοχή της Καρδίτσας, παρά τις οικονομικές, δυσκολίες υπάρχει οργασμός έργων καθώς γίνεται πλήρης αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων εθνικών και ενωσιακών πόρων και εργαλείων χρηματοδότησης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στο νομό γίνονται από το ΥπΑΑΤ δύο εμβληματικά έργα:

  1. Το αρδευτικό του ΤΟΕΒ Ταυρωπού προυπολογισμού 285εκατ. ευρώ (κόστος κατασκευής 114 εκατ. και συντήρησης για 20-25 έτη, 171 εκατ. ευρώ) και
  2. Το αρδευτικό Υπερείων – Ορφανών, προϋπολογισμού 224 εκατ. (κόστος κατασκευής 80,148 εκατ. και κόστος συντήρησης για 20-25 έτη 143,85 εκατ.).

Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», το οποίο, όπως τόνισε, περιλαμβάνει έργα που αλλάζουν τον χάρτη στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στάθηκε δίπλα στους αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής, ψηφίζοντας ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι καταστροφές που είχε προκαλέσει ο ΙΑΝΟΣ.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει από εθνικούς πόρους άνω των 220 εκατ. ευρώ, ενώ άμεσα θα διαθέσει περί τα 110εκατ. επιπλέον, από ενωσιακούς πόρους, για τη στήριξη των αγροτών. Παράλληλα έχουν προχωρήσει θεσμικές παρεμβάσεις, καθώς οι αγρότες που μετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα, σε ομάδες παραγωγών και στη συμβολαιακή γεωργία, πλέον φορολογούνται μόνο κατά 50% στο εισόδημά τους.

Υπενθύμισε ακόμη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για τη βιολογική παραγωγή ύψους 707 εκατ. ευρώ και των Νέων Αγροτών, ύψους 525 εκατ. ευρώ που είναι τα μεγαλύτερα που έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα. Τέλος, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους αγρότες, επισήμανε ότι μέσω του ΕΛΓΑ οι αγρότες έχουν εισπράξει για ζημιές που υπέστησαν από φυσικές καταστροφές το 2021 περίπου 350 εκατ. ευρώ, όταν οι εισφορές των αγροτών ήταν μόνο 158 εκατ. ευρώ.

Δήμας: Είδαμε με ικανοποίηση την πρόοδο που έχει γίνει στα αναπτυξιακά έργα υποδομής

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε το υπό κατασκευή διυλιστήριο και δίκτυο ύδρευσης του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου αλλά και το 2ο Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Λίμνης Σμοκόβου, στο Λεοντάρι του Δήμου Σοφάδων. Έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης των Σοφάδων όπου και συνομίλησε με πολίτες, συναντήθηκε με το δήμαρχο της περιοχής Θάνο Σκάρλο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στην επιχείρηση BhP παραγωγής λιπασμάτων στον Δήμο Σοφάδων, στην μονάδα κατασκευής μελισσοκομικού εξοπλισμού και χονδρικού εμπορίου μελιού APITEC -ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ και στον ολοκληρωμένο οδικό άξονα Παλαμά – Δέλτα Καρδίτσας και στο υπό εξέλιξη έργο κατασκευής οδικού άξονα Δέλτα Παλαμά – Καρδίτσα.

Στις δηλώσεις του τόνισε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα με το κυβερνητικό κλιμάκιο τον νομό Καρδίτσας, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με πολίτες, επιχειρήσεις, παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκησης για τα ζητήματα της περιοχής. Παρουσιάσαμε την πορεία του κυβερνητικού έργου και είδαμε με ικανοποίηση την πρόοδο που έχει γίνει στα αναπτυξιακά έργα υποδομής που υλοποιούνται και βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα.

Επιθεωρήσαμε τις εργασίες στο οδικό δίκτυο, το 2ο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το υπό κατασκευή διυλιστήριο και δίκτυο ύδρευσης που δημιουργούν σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή.

Επισκεφτήκαμε επίσης καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και έχουν πετύχει σημαντική εξαγωγική δυναμική, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην τοπική ανάπτυξη και στην απασχόληση.

Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας είναι ενθαρρυντική. Πιστεύω πως τα νέα έργα υποδομής που υλοποιεί η Πολιτεία θα αποδώσουν νέα δυναμική και οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας».

Τσιάρας: Οι συνομιλίες με τους πολίτες

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως μέχρι τέλος Ιουλίου η διυπουργική επιτροπή θα εγκρίνει την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθεί και η κατασκευή των Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδος (Βόλου, Λαμίας και τμήματος στην Καρδίτσα). Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ανακοίνωσαν την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας». Ενός πολύ σημαντικού έργου, προϋπολογισμού 1.152.000 ευρώ, που θα εκσυγχρονίσει το υπάρχον παλιό κτίριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του κλιμακίου βρέθηκαν και στο κέντρο του Μουζακίου όπου συνομίλησαν με πολίτες, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της περιοχής όπου και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θεοφάνη Στάθη καθώς και με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεναγήθηκαν στην Τυροκομική Βιομηχανία «ΚΙΣΣΑΣ», παρακολούθησαν τα έργα αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι και για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» και επισκέφθηκαν το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού με την επωνυμία «ΘΕΟΝΗ» στην κοινότητα Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη παραχώρηση συνέντευξης τύπου εκ μέρους των μελών του κλιμακίου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και με την συμμετοχή τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Καρδίτσας της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του προέδρου της Λάμπρου Τσιούκη και με την παρουσία κομματικών στελεχών του Νομού.

Πηγή: newsbeast.gr