Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ανήκουν τα δικαιώματα της ονοματοδοσίας του νέου γηπέδου στον Βοτανικό. Το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που θα ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στον Ερασιτέχνη, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να προχωρήσει με τη ΠΑΕ σε μία πολυετή σύμβαση χρήσης του από την ποδοσφαιρική ομάδα.

Στο μνημόνιο που υπεγράφη την Παρασκευή (20/11) αναφέρεται πως: «τα έσοδα, από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου, κατανέμονται μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ αυτό που «κρατάει» ως έσοδο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ως επί της ουσίας «ενοικιάστρια» του ποδοσφαιρικού γηπέδου, ναι τα δικαιώματα επί της ονοματοδοσίας. Τα έσοδα, δηλαδή, από το «όνομα» που θα δοθεί στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο -έπειτα από συμφωνία που θα γίνει με κάποια εταιρία- θα πάνε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι έχει ήδη γίνει μία πρώτη προεργασία από τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, κι όταν ολοκληρωθούν κι αποτυπωθούν πρώτα όλοι οι όροι στις συμβάσεις που θα κάνει με τον Ερασιτέχνη και το Δήμο Αθηναίων, οι «πράσινοι» θα αρχίσουν να «τρέχουν» τις επαφές του με ενδιαφερόμενους για το «όνομα» της ποδοσφαιρικής αρένας στο Βοτανικό.

Πηγή: newsbeast.gr