Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Aπρίλιο, με μερίδιο αγοράς 22,14%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 636,3 εκ.ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 18,7% και στην τρίτη θέση η Eurobank Equities με μερίδιο 14,9%.

Στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με μερίδιο αγοράς 24,7% και αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 3,47 δισ.ευρώ.

Με συναλλαγές άνω των 7 δισ.ευρώ και μερίδιο αγοράς που υπερέβη το 20%, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε κατακτήσει την πρώτη θέση για τη δραστηριότητά της στο ΧΑ και το 2021. Η εταιρεία ενισχύει σταθερά το μερίδιό της στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και από το 10% του 2017, κατέκτησε τις τρεις τελευταίες χρονιές την πρώτη θέση, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δείτε τον εδώ τον πίνακα με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για το μήνα Απρίλιο και για το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Πηγή: newsbeast.gr