Την ανησυχία του για τον αντισημιτισμό στις ΗΠΑ εξέφρασε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, καλεσμένος στο «The Late Show με τον Stephen Colbert, όπου και μίλησε για την ταινία του «The Fabelmans», η οποία είναι υποψήφια για Όσκαρ.

Στην ημιαυτοβιογραφική ταινία, που βασίζεται στην παιδική ηλικία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ένας από τους χαρακτήρες υφίσταται κακοποίηση στα χέρια μιας ομάδας μαθητών στο σχολείο που εκφοβίζει συμμαθητές της εβραϊκής καταγωγής.

Ο παρουσιαστής του βραδινού τηλεοπτικού talkshow Στίβεν Κόλμπερτ ρώτησε τον Αμερικανό σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό αν του προκαλεί έκπληξη η τρέχουσα άνοδος του αντισημιτισμού. «Μου προκαλεί έκπληξη. Ο αντισημιτισμός ήταν πάντα εκεί, είτε ήταν προ των πυλών και λίγο αόρατος, αλλά πάντα καραδοκούσε» συμπλήρωσε.

O σκηνοθέτης της ταινίας «Schindler’s List» του 1993 με θέμα τον Όσκαρ Σίντλερ Γερμανό επιχειρηματία που έσωσε τις ζωές χιλίων Πολωνών Εβραίων στο Ολοκαύτωμα τόνισε: «Κατά κάποιο τρόπο, η περιθωριοποίηση ανθρώπων που δεν ανήκουν σε κάποιου είδους φυλή που πλειοψηφεί είναι κάτι που μας προκαλεί ανατριχίλα για χρόνια και χρόνια και χρόνια…».

«Το μίσος έγινε ένα είδος συνδρομής σε μία λέσχη που έχει περισσότερα μέλη από όσα πίστευα ποτέ ότι ήταν δυνατό να έχει στην Αμερική. Και το μίσος και ο αντισημιτισμός πηγαίνουν χέρι-χέρι, δεν μπορείς να διαχωρίσεις το ένα από το άλλο» σημείωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είπε ότι παρά τα όσα έχει παρατηρήσει, είναι αισιόδοξος για το μέλλον. «Παραθέτω φράση της Άννα Φρανκ, νομίζω ότι έχει δίκιο όταν είπε ότι “οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί”. Και νομίζω ότι ουσιαστικά στον πυρήνα μας, υπάρχει καλοσύνη και υπάρχει ενσυναίσθηση» εκτίμησε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Πηγή: newsbeast.gr