Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι έφθασε αργά το απόγευμα της Τρίτης (17/11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός στη χώρα από τον υπουργό Βιομηχανίας, Sultan Al Jaber.

Αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου, σείχη, Mohammed Bin Zayed Al Nahyan και θα ακολουθήσουν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι θα γίνει η υπογραφή της Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και της συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της Άμυνας .

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, dr. Ali Rashid Al Nuaimi, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και θα επισκεφτεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, καθώς και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη και σημείωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για να σφραγίσουμε τη διμερή στρατηγική εταιρική σχέση και για να προωθήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία που απεικονίζεται ένας ουρανοξύστης στο Άμπου Ντάμπι «ντυμένος» με την ελληνική σημαία προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Πηγή: newsbeast.gr