Ο Ραμζάν Καντίροφ διαβεβαίωσε απόψε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το δημαρχείο της Μαριούπολης, την οποία πολιορκεί εδώ και πολλές ημέρες ο ρωσικός στρατός.

«Οι άντρες αναφέρουν μέσω ραδιοεπικοινωνίας ότι απελευθέρωσαν το κτίριο της διοίκησης της Μαριούπολης κι ότι ύψωσαν τη σημαία μας», έγραψε συγκεκριμένα ο ηγέτης της Τσετσενίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέσω Telegram, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν «εγκαταλείψει τις θέσεις τους».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ίδιος πρόσθεσε πως άλλες ρωσικές μονάδες επίσης προελαύνουν προς την πόλη αυτή, η οποία έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η Μαριούπολη σύντομα θα καθαριστεί πλήρως», σημείωσε.

Ramzan Kadyrov / Ραμζάν Καντίροφ

Ο Καντίροφ, που βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων από διεθνείς ΜΚΟ για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία, ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου ότι 1.000 Τετσένοι εθελοντές βρίσκονταν καθ’οδόν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Ο ίδιος είχε πει ότι βρίσκεται στην Ουκρανία, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, σε ένα αεροδρόμιο που έχουν καταλάβει κοντά στο Κίεβο.

Αυτή η πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή και έχει τεθεί εν αμφιβόλω από Ουκρανούς αξιωματούχους, γράφει το AFP.

Πηγή: newsbeast.gr