Καθημερινά πολίτες αφήνουν μηνύματα, ποιήματα, λόγια αγάπης, συμπαράστασης και θλίψης για τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, μαζί με φανέλες και κασκόλ όλων των ομάδων και υπέροχες παιδικές ζωγραφιές. Κάποια από αυτά βρίσκονται ήδη στο σπίτι του, στη Βέροια.

«Γιατί γίναμε έτσι…». «Όλοι φταίμε… Ας κάνουμε κάτι». «Είσαι και δικό μας παιδί». «Έρχομαι και συ στην αγκαλιά των λουλουδιών, το χλωμό πρόσωπό σου χρωματίζει η τρεμάμενη φλόγα των κεριών».

Τα αφιερώματα παραδόθηκαν στην οικογένεια

Συγκινητικά μηνύματα, φανέλες, ζωγραφιές στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Επιθυμία του Αριστείδη Καμπανού, πατέρα του Άλκη, είναι μέρος αυτών των μηνυμάτων να φυλάσσεται στο δωμάτιο του γιου του. «Θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτόν τον κόσμο από τα βάθη της καρδιάς μου», δήλωσε, συγκινημένος, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Καμπανός και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα που έχουμε λάβει από όλη την Ελλάδα και ένα μέρος από αυτά θέλουμε να βρίσκεται στο δωμάτιο του Άλκη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι σαν μνημείο, ένα σύμβολο. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πού θα συγκεντρώσουμε και τα υπόλοιπα αφιερώματα, διότι ο όγκος είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Ο ίδιος, θέλοντας να τιμήσει όλο αυτόν τον κόσμο που στέκεται δίπλα στην οικογένειά του, τόνισε: «Άνοιξα με μεγάλη συγκίνηση όλα αυτά τα δέματα, που έφτασαν στο σπίτι μας. Υπάρχουν φανέλες όλων των ομάδων και του ΠΑΟΚ, που ήδη βρίσκονται στο δωμάτιο του γιου μου. Θερμή παράκληση, όμως, να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει όλα αυτά τα αφιερώματα, διότι δεν μπορούν να χωρέσουν στο δωμάτιο του Άλκη κι εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αναγκαστώ να απορρίψω κάποια από αυτά. Σας ευχαριστώ όλους».

Συγκινητικά μηνύματα, φανέλες, ζωγραφιές στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Τα αφιερώματα στη μνήμη του 19χρονου Άλκη συγκεντρώθηκαν από το σημείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, και παραδόθηκαν στην οικογένεια με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου του ΑΡΗ, ενώ ο θείος του ήταν αυτός που τα μετέφερε στο σπίτι της οικογένειας, στη Βέροια.

Φιλικός αγώνας Καβάλας – Δράμας στη μνήμη του Άλκη

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αριστείδης Καμπανός, αύριο, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας στην Καβάλα και ο ίδιος θα δώσει το «παρών».

«Αύριο θα παραβρεθώ στον αγώνα που θα γίνει στη μνήμη του γιου μου. Θέλω να κάνω πράξη αυτό που είπα, δεν θέλω να μείνουμε στα λόγια. Θα πάω στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, καθώς οι φίλαθλοι των δύο ομάδων -της Καβάλας και της Δράμας- θα ενωθούν και εμείς θα είμαστε εκεί», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Συγκινητικά μηνύματα, φανέλες, ζωγραφιές στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η θυσία του Άλκη δεν πήγε χαμένη, μας αγαλλιάζει η αγάπη του κόσμου. Κάτι επιτέλους να αλλάξει, να μην υπάρχει οπαδική βία, να μη χάνονται άδικα ψυχές», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο θείος του 19χρονου, Γιάννης Σιρέτης, ο οποίος θα συνοδεύσει τον κ. Καμπανό, αύριο, στον φιλικό αγώνα, στην Καβάλα.

«Θέλουμε να μην υπάρχουν άλλα θύματα, το ποδόσφαιρο να είναι χαρά και όχι λύπη. Πρέπει να μιλάμε με τα παιδιά μας. Ήμασταν συνέχεια μαζί με τον Άλκη και τα βάζω με τον εαυτό μου, που δεν του είπα “πρόσεχε”».

Πηγή: newsbeast.gr