Στο Κίεβο μεταβαίνουν αυτή την εβδομάδα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, όπου θα συναντηθούν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανάρτηση του Επικεφαλής Εκπροσώπου της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Δήμαρχος Κιέβου σε Ευρώπη: Κόψτε όλους τους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία

Κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης κοντά στο Κίεβο

Ο δήμαρχος του Κιέβου ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς να κόψουν όλους τους εμπορικούς δεσμούς με τη Μόσχα, λέγοντας ότι όλες οι πληρωμές προς τη Ρωσία είναι «ματωμένα χρήματα» και τροφοδοτούν τον στρατό της.

«Κάθε ευρώ, κάθε σεντ που λαμβάνετε από τη Ρωσία ή που στέλνετε στη Ρωσία είναι ματωμένο, είναι ματωμένα χρήματα και το αίμα αυτών των χρημάτων είναι ουκρανικό, το αίμα του ουκρανικού λαού», δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο μέσω βιντεοσύνδεσης σε διάσκεψη δημάρχων στη Γενεύη.

Στην ίδια ομιλία, περιέγραψε τη «γενοκτονία των Ουκρανών» ύστερα από επίσκεψη σε πόλεις- δορυφόρους του Κιέβου, όπως η Μπούτσα, αυτή την εβδομάδα. Περιέγραψε πως είδε νεκρούς αμάχους, μεταξύ των οποίων και μια μεγάλη γυναίκα, καθώς και ένα αυτοκίνητο με μια λευκή σημαία, επάνω στο οποίο ήταν γραμμένη η λέξη “παιδιά” και το οποίο είχε δεχθεί πυρά και είχε αίμα στο εσωτερικό του.

Πηγή: newsbeast.gr