Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα στρατηγικότερα της χώρας, αναμένεται να βρεθούν αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την επιχείρηση ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνάμεων που θα μετέχουν στην επιχείρηση η οποία αναμένεται να συσφίξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Η απόβαση των μονάδων της υπερδύναμης αναμένεται να ολοκληρωθεί τα προσεχή εικοσιτετράωρα με ελικόπτερα, τζιπ, τανκς και πλοία ενώ ήδη από το περασμένο Σάββατο έχει καταπλεύσει το θηριώδες μεταγωγικό «ARC Independence» που μετέφερε εκατοντάδες άνδρες και σημαντική δύναμη πυρός.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» που πραγματοποιείται κάθε εννέα μήνες, οι Αμερικάνοι θα ανανεώσουν τα στρατεύματα τους στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Επί της ουσίας θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους όσοι οπλίτες βρίσκονταν στις συγκεκριμένες περιοχές και θα ανανεωθούν με νέο προσωπικό. Αυτή η γιγαντιαία μεταφορά προσωπικού και οπλικών συστημάτων, αποφασίστηκε αυτή τη φορά να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη καταδεικνύοντας την σημασία του ακριτικού λιμανιού της χώρας μας. Συνολικά αναμένεται να μεταφερθούν πάνω από 120 ελικόπτερα, περίπου 1.000 οχήματα και χιλιάδες άνδρες, κάτι που έχει προκαλέσει την ενόχληση της Τουρκίας η οποία βλέπει τη χώρα μας να αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά.

Πηγή: newsbeast.gr