Στο Σίνδεϊ άρχισαν να φτάνουν την Παρασκευή (16/10) οι πρώτοι ταξιδιώτες που ξεκίνησαν από τη Νέα Ζηλανδία στο πλαίσιο της «ταξιδιωτικής φούσκας» που έχουν δημιουργήσει οι δύο χώρες, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αυστραλία μειώνονται σταθερά.

Κανένας από τους επιβάτες της πτήσης από το Όκλαντ στο Σίδνεϊ δεν θα χρειαστεί να μείνει σε καραντίνα, όμως αν επιστρέψουν στη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος του ξενοδοχείου όπου θα μείνουν σε απομόνωση επί δύο εβδομάδες.

Προς το παρόν η «φούσκα» είναι μονομερής, καθώς οι Αυστραλοί δεν επιτρέπεται ακόμη να εισέλθουν στη Νέα Ζηλανδία.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών στην περιοχής της Ασίας – Ειρηνικού που χαλαρώνουν τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια μετά την επιβολή απαγορεύσεων νωρίτερα φέτος λόγω της πανδημίας covid-19.

Η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι συμφώνησαν να επιτρέπονται τα ταξίδια μεταξύ των δύο πόλεων χωρίς την υποχρέωση καραντίνας, όμως δεν διευκρίνισαν από πότε πρόκειται να ισχύσει αυτό.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι ελπίζει η Νέα Ζηλανδία να χαλαρώσει σύντομα τους περιορισμούς της για τους ταξιδιώτες από την Αυστραλία.

Στην πολιτεία αυτή δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορονοϊού στην κοινότητα τις τελευταίες 24 ώρες, επεσήμανε η Μπερετζίκλιαν, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ανακοινώσει νέα άρση των περιορισμών την επόμενη εβδομάδα, αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμείνει χαμηλός.

Αν και στην Αυστραλία καταγράφηκε δεύτερο κύμα κορονοϊού, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει μικρός.

Με εξαίρεση όσους ζουν στην πολιτεία Βικτόρια, οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας υπόκεινται σε λίγους περιορισμούς λόγω της επιδημίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις.

Στη Βικτόρια, το επίκεντρο του δεύτερου κύματος της επιδημίας στην Αυστραλία, οι αρχές κατέγραψαν μόλις δύο νέες μολύνσεις covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ο χαμηλότερος αριθμός από τις αρχές Ιουνίου.

Πηγή: newsbeast.gr