Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας νωρίς το πρωί της Τετάρτης (2/2) κρατώντας όπως μετέδωσε το thestival.gr ένα μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα τα οποία και κατέθεσε στη μνήμη του οπαδού του Άρη.

Εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης που πήγε στο σημείο της δολοφονίας, εκεί έχουν μεταβεί φίλοι, γνωστοί, συγγενείς του Άλκη αλλά και απλοί πολίτες οι οποίοι αφήνουν λουλούδια, κεράκια, σημειώματα και φανέλες του Άρη.

Ζέρβας: Μαύρη σελίδα για την πόλη η δολοφονία του νεαρού φιλάθλου

Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

«Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να αποτρέψουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον. Δεν πρέπει τέτοιες εγκληματικές πράξεις να αμαυρώσουν τον αθλητισμό, να αποξενώσουν τη φίλαθλη κοινότητα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι πρωταγωνιστές, αθλητές και φίλαθλοι αγωνίζονται, κρατούν σημαίες και λάβαρα μέσα στα γήπεδα – όχι μαχαίρια και όπλα στους δρόμους της πόλης», συμπληρώνει.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προτρέπει «κάθε μία και κάθε ένας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να βάλουμε ένα τέρμα, σε τέτοια φαινόμενα» και «όλοι μαζί να υψώσουμε, επιτέλους, ένα τείχος προστασίας».

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι», καταλήγει, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

Πηγή: newsbeast.gr