Τη χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού επισκέφθηκε σήμερα στο σπίτι της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα μετά την επιχείρηση βίαιης έξωσής της από την αστυνομία. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα χθεσινά γεγονότα και όλη την τραγική εμπειρία που έζησε.

«Κρατάς γερή άμυνα. Η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων» της είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα εξέφρασε το φόβο του ότι «την ιστορία αυτή θα τη βλέπουμε πλέον διαρκώς εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και υπογράμμισε ότι «την περίοδο των μνημονίων, παρά τις πιέσεις της τρόικα, υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε τότε πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα και μας έλεγαν ότι είμαστε τρελοί. Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες. Χρωστούν ως κόμμα 390 εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα. Είχαν βουλευτή τον Πάτση και του έδιναν απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΤΑ».

Αναφερόμενος στα funds υπενθύμισε ότι «εμείς φέραμε έναν νόμο το 2015 που προέβλεπε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης και φορολόγηση όλων των πράξεων των funds και η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε έναν νόμο του 2003 που ούτε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης ούτε φορολόγηση προέβλεπε».

Από την πλευρά της, η κ. Κολοβού του είπε πως «δεν υπάρχει πιο τρομερό πράγμα, να ακούς την πόρτα του σπιτιού σου να σπάει. Σαν εφιάλτης. Ούτε στην τουαλέτα δεν άφηναν να πάω». Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά όλο τον κόσμο που της συμπαραστάθηκε. «Να είναι καλά τα παιδιά. Η αλληλεγγύη τους με έσωσε» ήταν τα λόγια της.

Πηγή: newsbeast.gr