Στην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, στρέφονται αυτή τη φορά τα λεκτικά πυρά των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας.

Αφορμή για την επίθεση εναντίον της αποτέλεσε η ερώτηση που κατέθεσε χθες προς την Κομισιόν αναφορικά με την απαράδεκτη και προβοκατόρικη συμπεριφορά της Τουρκίας στα σύνορα του Έβρου, ζητώντας την ενίσχυση της Frontex, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων στα νοτιοανατολικά ευρωπαϊκά σύνορα καθώς και να υπάρξει οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα που αποτελεί χώρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Η ευρωβουλευτής, απηύθυνε την ερώτηση με αφορμή το βίντεο που δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να ασκεί βία σε μετανάστες, εμποδίζοντας τους να φθάσουν στις ακτές της Τουρκίας και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι εικόνες αυτές παρέχουν περαιτέρω στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία και αποτελούν απόδειξη της παραβίασης του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ – Τουρκίας από την πλευρά της γείτονος χώρας.

Κατόπιν αυτού η τουρκική ιστοσελίδα takvim, αφού αποκαλεί υποτιμητικά την κ. Καϊλή «Μπάρμπι της Ελλάδας», χαρακτηρίζει την ερώτησή της «σκανδαλώδη».

Μάλιστα η Hurriyet φιλοξενεί κείμενο με τίτλο «Σκανδαλώδης δήλωση κατά της Τουρκίας από Έλληνα πολιτικό» και λεζάντα: «Η Τουρκία βρίσκεται για άλλη μια φορά στην ατζέντα της γειτονικής Ελλάδας. Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή εντάχθηκε στο καραβάνι των πολιτικών που στοχεύουν την Τουρκία. Μια σκανδαλώδης δήλωση κατά της Τουρκίας από την Ελληνίδα πολιτικό». Στο κείμενο γίνεται λόγος για «χειραγώγηση» των μεταναστών από την πλευρά της Αθήνας, σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε πώς η Ελλάδα άλλαξε τις συντεταγμένες ώστε να φαίνεται ότι τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Πηγή: newsbeast.gr