«Υπόγεια υποδομή» της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπληξε αργά χθες βράδυ ο ισραηλινός στρατός, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από τον θύλακα.

«Μαχητικά αεροσκάφη και ένα επιθετικό ελικόπτερο έπληξαν υπόγεια υποδομή που ανήκε στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε το επιτελείο.

Ρουκέτα εκτοξεύθηκε προς το Ισραήλ περίπου δύο ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εντόπισε υπόγεια στοά, που πέρναγε κάτω από τα σύνορα και έφθανε από την παλαιστινιακή περιοχή στην επικράτειά του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε τη ρουκέτα. Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ανακαλύψει περίπου 20 υπόγειες στοές που φθάνουν κάτω από το έδαφός του μετά τον πιο πρόσφατο πόλεμο στον οποίο ενεπλάκη με τη Χαμάς, το 2014, τον τρίτο έπειτα από αυτούς του 2008 και του 2012.

Τη Λωρίδα της Γάζας, υπό ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό, κυβερνά από το 2007 η Χαμάς, ισλαμιστική οργάνωση που το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».

Η Χαμάς κατηγορήθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση ότι στις αρχές Αυγούστου επέτρεψε να πολλαπλασιαστούν ενέργειες όπως η χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς για να προκαλούνται πυρκαγιές και οι ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, που αντέδρασε εξαπολύοντας σχεδόν καθημερινά βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της οργάνωσης.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο, κατόπιν μεσολάβησης του Κατάρ, να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επαναφέρουν σε ισχύ την εύθραυστη κατάπαυση του πυρός η οποία είχε τεθεί σε εφαρμογή πριν από ενάμιση χρόνο, με μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Αιγύπτου.

Πηγή: newsbeast.gr