Σε λήψη επιπλέον μέτρων για τη Βόρεια Ελλάδα προσανατολίζεται η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Μεταξύ των μέτρων φέρεται να είναι το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα με τα κρούσματα κορονοϊού έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε νέες συσκέψεις, προκειμένου να ληφθούν νέα μέτρα.

Σημειώνεται πως στη σημερινή ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο», ενώ μετέφερε το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για τις 8 πιο επιβαρυμένες περιοχές, οι οποίες είναι τα Γρεβενά, η Πέλλα, η Δράμα, η Πιερία, η Λάρισα, η Φλώρινα, η Χαλκιδική και ο Έβρος.

Στο «τραπέζι» – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού- βρίσκεται το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων κι αυτό διότι εμφανίζεται μεγάλη κινητικότητα.

Παράλληλα, το MEGA ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να ληφθούν και μέτρα που αφορούν την κινητικότητα στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η κατάσταση χαρακτηρίζεται παραπάνω από οριακή και η λήψη των επιπλέον μέτρων θεωρείται απαραίτητη από την κυβέρνηση.

Πηγή: newsbeast.gr