Την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ είχε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στο Λονδίνο. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κατά τις δηλώσεις τους αναφέρθηκε και στην ρωσική υποχώρηση από τη Χερσώνα λέγοντας πως «είναι μέρος ενός γενικού μοτίβου ή της εικόνας που είδαμε τον τελευταίο μήνα ότι η Ρωσία έχει χάσει εντελώς τη δυναμική».

Παράλληλα όμως επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία, έχει ακόμα δυνατότητες. Έχουμε δει τα drones, έχουμε δει τις επιθέσεις με πυραύλους. Δείχνουν ότι η Ρωσία μπορεί ακόμα να προκαλέσει μεγάλη ζημιά».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη συνάντηση με τον Ρίσι Σουνάκ, ανέφερε πως «αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ρωσία έχει απωθηθεί, πρώτα από τα βόρεια γύρω από το Κίεβο, μετά στα ανατολικά γύρω από το Χάρκοβο και σιγά σιγά βλέπουμε πως οι Ουκρανοί είναι σε θέση να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις στο νότο γύρω από τη Χερσώνα. Επομένως, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πώς οι γενναίες ουκρανικές δυνάμεις είναι σε θέση να απελευθερώσουν περισσότερα ουκρανικά εδάφη».

Ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε πως η μερική απόσυρση της Ρωσίας από τη Χερσώνα δείχνει ότι η υποστήριξη στην Ουκρανία λειτουργεί.

Στόλτενμπεργκ Σουνακ

«Αποδεικνύει το θάρρος, την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και επίσης τη σημασία της συνεχούς υποστήριξης», τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN. «Ο συνδυασμός της εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων με προηγμένο εξοπλισμό και το θάρρος των ουκρανικών δυνάμεων καθιστά δυνατή την επίτευξη κερδών και την απελευθέρωση εδάφους όπως βλέπουμε τώρα και γύρω από τη Χερσώνα», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr