Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ θα απαντήσεις στις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ενώ τόνισε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει εμπειρία από διαφωνίες των μελών της.

«Ασφαλώς θέλουμε να απαντήσουμε στις ανησυχίες που εξέφρασε η Τουρκία», ώστε να βρεθεί «μια συμφωνία για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», είπε χαρακτηριστικά από την Κοπεγχάγη, δηλώνοντας «αισιόδοξος» ότι θα ληφθεί γρήγορα η απόφαση για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Επίσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σημείωσε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο» κάποια χώρα μέλος να εκφράζει διαφορετικές απόψεις. «Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο ΝΑΤΟ, όταν υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη καθόμαστε κάτω και βρίσκουμε λύσεις», είπε στους δημοσιογράφους. «Είμαστε σε στενή επαφή με τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Τουρκία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται, ότι Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν επίσημο αίτημα την Τετάρτη να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μια απόφαση που υποκινήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει αντιρρήσεις, κατηγορώντας τις δύο αυτές χώρες ότι στηρίζουν οργανώσεις τις οποίες θεωρεί «τρομοκρατικές».

Πηγή: newsbeast.gr