Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο (31/3) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τη στιγμή που θα μπουν και επίσημα οι υπογραφές για την επέκταση του φράκτη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Σημειώνεται, πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να σταματήσει η χρηματοδότηση των φρακτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, κάτι που έφερε την αντίδραση από πλευράς της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε πως «η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό».

Μητσοτάκης: Ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα

Περιοδεία στο Γέρακα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στον φράχτη στον Έβρο όπου θα βρεθεί αύριο.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Μάλιστα αναφερόμενος στην τροπολογία που προώθησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου, ο πρωθυπουργός είπε:

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες αλλά κρίση».

Πηγή: newsbeast.gr