Προς τα κάτω αναθεωρήθηκε την Πέμπτη (2/2) ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε τη Δευτέρα (30/1) σε τζαμί στο Πακιστάν. Τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους είναι τελικά 84 και τα 83 είναι αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχων των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ο προηγούμενος απολογισμός από την επίθεση αυτοκτονίας στο τζαμί στο γενικό αρχηγείο της αστυνομίας στην Πεσαβάρ, στο βόρειο Πακιστάν ήταν 101 νεκροί.

Η «σύγχυση» προέκυψε από «διπλή καταγραφή από τις οικογένειες στα νοσοκομεία», από όπου προήλθαν «λανθασμένα στοιχεία», δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Πεσαβάρ Μουχάμεντ Ιτζάζ Χαν.

«Τώρα που τελείωσε το έργο των διασωστών, ολοκληρώσαμε τον απολογισμό», σύμφωνα με τον οποίο 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Διευκρίνισε δε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 83 ήταν αστυνομικοί, ενώ στους νεκρούς περιλαμβάνεται και μία γυναίκα που δεν άνηκε στις τάξεις της αστυνομίας και η οποία ζούσε και εργαζόταν στο συγκρότημα αυτό.

Ο Μοαζάμ Τζαχ Ανσάρι, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνκβα, όπου βρίσκεται η Πεσαβάρ, επιβεβαίωσε τον νέο αυτό απολογισμό στους δημοσιογράφους. Πολλοί αστυνομικοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: newsbeast.gr