Θέμα συζήτησης έγινε μεταξύ των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και των φιλάθλων τα περίπου 9 λεπτά καθυστερήσεων λόγω VAR στο χθεσινό (08/11) ματς μεταξύ ΟΦΗ και Ολυμπιακού (τελικό αποτέλεσμα 0-2). Ειδικά από πλευράς «ερυθρόλευκων» υπήρξαν αρκετά παράπονα για τον χρόνο που χρειάστηκε για να ληφθούν οι αποφάσεις.

Από την πλευρά της ΚΕΔ υπήρξε σχετική τοποθέτηση μέσω ανακοίνωσης, η οποία έκανε λόγο για τεχνολογικό ζήτημα, η οποία έφερε την καθυστέρηση των διαιτητικών αποφάσεων στο «Γεντί Κουλέ». Όπως τονίζεται, δεν γίνεται να κατηγορείται η ίδια για τεχνολογικά θέματα και προσβλέπει σε βελτίωση ήδη από την επόμενη αγωνιστική της Super League 1.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.

“Στον αγώνα της Super League 1 OΦΗ – Ολυμπιακός που πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 .11. 2020 στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών της εταιρείας Media Pro. Και στις δύο περιπτώσεις οφσάιντ, το σύστημα δεν λειτούργησε και χρειάστηκαν πάνω από τρία λεπτά προκειμένου να υπολογιστούν οι τρισδιάστατες γραμμές, το οποίο σημαίνει ότι ο βοηθός VAR δεν μπορούσε να λάβει καμία απόφαση μέχρι εκείνο το σημείο.

Αυτό προκαλεί απογοήτευση σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, και παρόλο που και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι δυσαρεστημένη με το τεχνολογικό ζήτημα που ανέκυψε, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα στο μέλλον όποτε αυτά ανακύπτουν. Δεν μπορεί να αποδίδεται ευθύνη στους αξιωματούχους διαιτησίας του αγώνα όταν η τεχνολογία δεν λειτουργεί ορθά.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι βέβαιη ότι η Media Pro θα εργαστεί σκληρά πριν από την επόμενη αγωνιστική για τη βελτίωση της εν λόγω τεχνολογίας”.

Πηγή: newsbeast.gr