Η Super League 2 έκανε ό,τι μπορούσε στη σεζόν 2021-22 για να απαξιωθεί, αφού είδαμε ομάδες όπως η Καβάλα να αρχίζει αγώνα με 10 παίκτες και τον 11ο να δίνει εξετάσεις στα αποδυτήρια ή να κατεβαίνει σε αγώνες με μποξέρ και μπασκετμπολίστες, οπότε μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η FIFPRO καλεί τους ποδοσφαιριστές να την αποφεύγουν.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δει κατά καιρούς να συμβαίνουν διάφορα απίθανα πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, αυτά που προαναφέρθηκαν με την Καβάλα. Πάνω απ’ όλα, όμως, το μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στη Super League 1 είναι όλα καλά, είναι το οικονομικό. Είτε τα πολύ χαμηλά συμβόλαια, είτε το γεγονός ότι παίκτες μένουν απλήρωτοι και προσπαθούν μετά στα δικαστήρια να βρουν το δίκιο τους.

Γενικά, στη Super League 2 υπάρχει μια κατάσταση που δεν τη λες και ελκυστική για τους ποδοσφαιριστές και αυτό το λέει πλέον επισήμως και η FIFPRO, ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών. Σε σχετική ανακοίνωση, επομένως, το πρωτάθλημα της Super League 2 αναφέρεται ως ένα από αυτά που θα πρέπει να αποφεύχουν οι ποδοσφαιριστές, αφού τονίζεται πως «στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Ελλάδας οι σύλλογοι βάζουν συχνά λουκέτο χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που επιδιώκουν να λάβουν μέρος από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA».

Πλην αυτού, η FIFPRO, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω στη σχετική ανάρτηση που έκανε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, έχει συμπεριλάβει στη λίστα και τα εξής πρωταθλήματα: Αλγερίας, Κίνας, Λιβύης, Ρουμανίας, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας.

Πηγή: newsbeast.gr