Το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο για το 2021 (Global Family Doctor) απένειμε στον Ανάργυρο Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικογενειακών Γιατρών, WONCA.

Πρόκειται για τιμητική διάκριση, διεθνούς ακτινοβολίας, η οποία απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ιατρούς από όλο τον κόσμο, όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το ΑΠΕ ΜΠΕ. Τα κριτήρια της βράβευσης αφορούν σε οικογενειακό ιατρό που είναι ταυτόχρονα πάροχος ολιστικής, ανθρωποκεντρικής, ποιοτικής φροντίδας, υπεύθυνος λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων, διεπιστημονικός επικοινωνός, και κοινοτικός ηγέτης με διοικητικές αρετές.

«Κοιτάζοντας καθημερινά μέσα από το παράθυρο των ασθενών, που τώρα θεωρώ ότι τους φωτίζει η αυτή τιμή της απονομής του βραβείου, ανατέλλει η ανάγκη για νέες ανθρώπινες αξίες. Για μια διαφορετική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και για ένα οικογενειακό γιατρό για όλους τους πολίτες», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας.

«Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές που περάσαμε και περνάμε οι υγειονομικοί» είπε ο κος Μαριόλης όσον αφορά την επέλαση της πανδημίας ενώ επισήμανε πως αυτό ισχύει ειδικά για όσους εργάζονται εκτός του περιβάλλοντος του νοσοκομείου.

Ο κος Μαριόλης περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι γιατροί που κλήθηκαν να εργαστούν σε σκηνές, να διαμορφώσουν χώρους περίθαλψης εκτός των νοσοκομειακών δομών και να σπεύσουν σε ασθενείς που νοσούσαν με κορονοϊό, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

«Γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες» δήλωσε και επεσήμανε περαιτέρω πως «το καθήκον κι η ευθύνη, τόσο η δική μου όσο και των λιγοστών συναδέλφων που πίστεψαν σε αυτό το όνειρο, και τους ευχαριστώ πολύ, θεσμοθετήθηκαν από τον ίδιο τον άνθρωπο».

«Δημιουργήσαμε κρυψώνες αντίστασης και θέλησης για περισσότερο φως, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε. «Ο απόηχος από την σκέψη και την προσφορά στον άνθρωπο είναι αυτό που φωτίζεται σήμερα», σημείωσε ακόμη ο ιατρός.

Παρακολουθείστε την συνέντευξή του στο ακόλουθο βίντειο:

Πηγή: newsbeast.gr