Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα έμοιαζε απελπιστική. Ακόμη και τώρα οι Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται, με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην… πρώτη γραμμή της «μάχης» να μην αποτελούν εξαίρεση.

«Διαγνώστηκα θετικός στον κορονοϊό. Την έκτη ημέρα ανέβασα πυρετό και αισθάνθηκα έντονη δύσπνοια. Έκανα ακτινογραφία και αξονική, η οποία έδειξε διηθήσεις στους πνεύμονες, ενώ ο πυρετός μου έφτασε 39.3. Όλα συνηγορούσαν ότι έπρεπε να νοσηλευτώ…» και τότε οι αρνητικές σκέψεις για τον διοικητή των νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» – «Αγ. Δημήτριος», Γιώργο Κούτρα, άρχισαν να κατακτούν το μυαλό του, όπως συμβαίνει σε όλους τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν γνωρίζουν ποια θα είναι η εξέλιξη της υγείας τους.

«Δεν μπορώ να ακούω τους αντιρρησίες, που λένε μια γρίπη είναι. Δεν είναι μια απλή γρίπη, είναι κάτι πολύ δύσκολο» τόνισε ο κ Κούτρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και διευκρινίζει πως «δεν μπορείς να καταλάβεις, αν δεν ζήσεις μέσα στην κλινική με τις πόρτες ανοιχτές και να ακούς τα βογγητά από άλλους ασθενείς. Να αναρωτιέσαι πως είναι, τι είχε αυτός ο άνθρωπος, αλλά και να ακούς τους νοσηλευτές να φωνάζουν “τρέξτε γρήγορα”.

Μόνο που τα σκέφτομαι συγκινούμαι. Άκουγα τον ίδιο ακριβώς βήχα, τα ίδια βογγητά από τους ανθρώπους που νοσηλεύονταν μαζί μου. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, πως θα εξελιχθεί η κατάστασή σου, το οξυγόνο που φέρεις και η θεραπεία που κάνεις… Δεν γνωρίζεις πως θα εξελιχθούν οι δείκτες σου και εάν τελικά θα αναρρώσεις».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, αν και ακολουθούσε πιστά τα μέτρα προστασίας, ένα από τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε βγήκε θετικό. «Ακόμα και στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου που έβγαινα, φορούσα τη μάσκα και ακολουθούσα αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Μάλιστα έχω διαπληκτιστεί πολλές φορές με ανθρώπους που δεν φορούσαν τη μάσκα», λέει και επισημαίνει πως «δεν κάνει διακρίσεις η πανδημία. Δυστυχώς ούτε σε ηλικία, ούτε σε αθλητική διαδρομή. Είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα του κορονοϊού και επιβάλλεται να παίρνουμε τα μέτρα ασφαλείας».

«Νοσηλεύτηκα στο ΑΧΕΠΑ στην πανεπιστημιακή κλινική COVID-19 που είναι (επικεφαλής) ο κ. Μεταλλίδης, πήρα το σχήμα που χορηγείται σε όλους τους ασθενείς και μετά από έξι ημέρες, πήρα εξιτήριο όντας απύρετος με μικροπροβλήματα που ακόμα αντιμετωπίζω», υπογράμμισε ο διοικητής των νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» – «Αγ. Δημήτριος».

Αναφερόμενος στην τελευταία εφημερία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, ο κ. Κόυτρας είπε πως, «το αισιόδοξο είναι ότι κατά την χθεσινή εφημερία είχαμε 26 εισαγωγές θετικών ασθενών, ενώ στην προηγούμενη εφημερία είχαμε 40 θετικούς ασθενείς. Έχουμε μια σημαντική μείωση. Πρώτη φορά δεν γέμισε πλήρως η κλινική COVID-19 στο νοσοκομείο και αυτό είναι ευχάριστο διότι δείχνει μια κάμψη των προσελεύσεων».

«Να προσέχουμε, να λαμβάνουμε τα μέτρα. Είναι υποχρέωσή μας να πείσουμε και τους διπλανούς μας να προσέχουν και να ακολουθούν τα μέτρα, για να προστατέψουν και τη δική τους τη ζωή και τη δική μας, αλλά και όλων την υγεία», υπογράμμισε ο κ. Κούτρας.

Πηγή: newsbeast.gr