Συγκλονιστικά είναι όσα περιγράφει η σύζυγος ενός από τα θύματα του ψευτογιατρού, ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες. Η γυναίκα έχασε τον 46χρονο σύζυγό της το 2010 μετά από τρία χρόνια υποτιθέμενων θεραπειών από τον Dr Kontos.

«Σαν να ήθελε να τον δει τον άλλο τον άνθρωπο να πεθαίνει. Να τυραννιέται. Τρία χρόνια ήμασταν στο πλευρό ενός Δόκτορα θανάτου. Ξέρετε τι είναι να συμπλέετε επί τρία χρόνια μ΄ έναν άνθρωπο που σου “σερβίρει” θάνατο;» λέει η γυναίκα συντετριμμένη στο Mega.

Μετά τον θάνατο του 46χρονου, η γυναίκα αναζήτησε τα ίχνη του ψευτογιατρού, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ώσπου είδε πέρυσι τις αποκαλύψεις για τον Dr Kontos.

«Ξαφνικά, το ’20, “σκάει” αυτό μπροστά μας, στην τηλεόραση. Στην αρχή έβλεπα ότι συνέπιπταν αυτά που έκανε σ’ εμάς, με τους άλλους. Και περίμενα, γεμάτη αγωνία, να δω το πρόσωπό του. Και μόλις το είδα, εντάξει, δεν υπήρχε αμφιβολία πλέον. Δρούσε ανενόχλητος τόσα χρόνια, μετά απ’ τον θάνατο του συζύγου μου. Οπωσδήποτε ένιωσα τύψεις που δεν πάλεψα εγώ περισσότερο. Γιατί σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί τουλάχιστον τα δύο μικρά παιδιά, ο Θεοδόσης από τις Σέρρες και η Δέσποινα από την Κω», λέει συντετριμμένη η γυναίκα.

Ψευτογιατρός οδηγείται στο δικαστήριο

«Του έλεγε ότι ο όγκος έγινε νερό»

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο σύζυγός της ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του δόκτορα Κόντου για τρία ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα του είχε δώσει συνολικά 113.000 ευρώ, για να τον θεραπεύσει. Και παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν, ο ψευτογιατρός του έλεγε ότι ο όγκος εξαφανίστηκε και έγινε νερό.

«Όταν λοιπόν τον βρήκε, τον συνάντησε πάλι και του είπε ότι ο όγκος είχε μεγαλώσει, εκείνος του είπε “μη φοβού, αυτό σημαίνει ότι ο όγκος έχει εξαφανιστεί και όλο αυτό που βλέπεις είναι… νερό”. Είπε ότι ο όγκος εξαφανίστηκε και έγινε νερό. Γι’ αυτό και φούσκωσε δηλαδή» αναφέρει η γυναίκα.

Ο ασθενής μαζί με τον Κοντοστάθη πήγαν στην Ελβετία. Εκεί χειρουργήθηκε και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα. Όμως την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, άρχισε να έχει σπασμούς, έπεσε σ’ ένα στηθαίο και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο. Οι γιατροί του είπαν ότι έχει μεταστάσεις, ωστόσο εκείνος απευθύνθηκε ξανά στον ψευτογιατρό, ο οποίος του συνέστησε να πάει στην Γερμανία.

«Κι ενώ πήρε τον σύζυγό μου να τον πάει στην Γερμανία, αντί να πάνε στην Γερμανία, βρήκα τα σημειώματα των γιατρών ότι είχε ξαναπάει στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας. Βγήκε από το Αλεξάνδρας στις 24 του μήνα Μάη, τον άφησαν στο πεζοδρόμιο της πατρικής του οικείας, πάρα πολύ κοντά στο ίδιο τετράγωνο και κάλεσαν ασθενοφόρο να πάει να τον πάρει από εκεί. Και πήγε στο Αττικόν και ύστερα από λίγες ώρες απεβίωσε» αναφέρει η σύζυγος.

Εξαφάνισαν έγγραφα και συνταγές

Την ημέρα του θανάτου του, τόσο το αυτοκίνητό του, όσο και όλα τα προσωπικά του έγγραφα εξαφανίστηκαν χωρίς να έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Μαζί με αυτά εξαφανίστηκαν και τα σκευάσματα και οι συνταγογραφήσεις.

«Μέχρι να τελειώσει η κηδεία, μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα και στην αποθήκη που ήταν στο υπόγειο και αφαίρεσαν τα σκευάσματα τα εναπομείναντα, όλες τις συνταγογραφήσεις και ό,τι θα μπορούσε να ταυτοποιήσει την προέλευση, έστω και τη σύσταση των σκευασμάτων» είπε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, υπήρχε και μία γυναίκα η οποία συνόδευε τον ψευτογιατρό και συστηνόταν ως θεραπεύτρια, η οποία ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

«Δεν με άφησε να κάνω χημειοθεραπείες, μου έδωσε μαντζούνια»

Ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού που κατάφερε να ξεφύγει μεταφέρει τη δική της περιπέτεια. «Η ιστορία μου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017. Είχα κάνει κάποιες εξετάσεις και βρέθηκε ότι πρέπει να κάνω κάποιο χειρουργείο. Στο διάστημα αυτό μου σύστησαν τον κ. Κόντο για να μιλήσουμε. Δεν με άφησε να κάνω χημειοθεραπείες, μου έδωσε κάποια μαντζούνια και δεν σεβάστηκε ούτε εμένα ούτε την οικογένεια μου», ανέφερε η κ. Αικατερίνη Κουλούρη.

«Από τον Ιούνιο μέχρι τέλος Ιουλίου του έδωσα 6.000 ευρώ δεν πρόλαβε να μου πάρει άλλα λεφτά», συμπλήρωσε η κ. Κουλούρη, προσθέτοντας ότι ο Κοντοστάθης εξαφανίστηκε κάποια στιγμή επειδή έλεγε ότι τον κυνηγούσαν οι φαρμακευτικές επειδή σώζει κόσμο με τη θεραπεία του. Τελικά η γυναίκα για αρκετό καιρό δεν τον έβρισκε.

«Το θεωρώ δεδομένο ότι θα αποφυλακιστεί, οι μάρτυρες είναι 69»

«Είμαστε ήδη στον πέμπτο μάρτυρα. Οι μάρτυρες από τον κατάλογο των μαρτύρων είναι 69, μετά ακολουθούν οι τεχνικοί σύμβουλοι και μετά οι μάρτυρες υπερασπίσεως. Το θεωρώ δεδομένο ότι θα αποφυλακιστεί βέβαια θα είναι με περιοριστικούς όρους», δήλωσε ο δικηγόρος των θυμάτων Στέλιος Σούρλας.

«Η αρμόδια εισαγγελέας εφετών υπερέβαλε εαυτόν μιλάμε για μία τεράστια δικογραφία. Αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι μια νομοθετική πρόβλεψη, όπου σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ειδεχθή εγκλήματα όπως αυτά να επεκτείνεται το 18μηνο», τόνισε ο κ. Σούρλας.

Πηγή: newsbeast.gr