«Πόλεμος ανακοινώσεων» ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ξέσπασε με αφορμή την καταβολή των χρημάτων για το Power Pass και τα 600 ευρώ, με την Χαριλάου Τρικούπη να επικρίνει την κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι «τo ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως αποφάσισε να συναγωνιστεί σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μάντζος αντιγράφοντας τον κ.Τσίπρα μιλάει για “επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ” στο Power pass, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός σε όλες τις δηλώσεις του, μιλάει για κάλυψη του 60% της αύξησης ξεκινώντας από 18 και φθάνοντας ΕΩΣ τα 600 ευρώ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «καλό είναι να αντιληφθούν στο ΠΑΣΟΚ ότι στην “πίστα” των ψεμάτων ο κ. Τσίπρας είναι ασυναγώνιστος. Οσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο και για τους ίδιους και για τη χώρα».

ΠΑΣΟΚ: Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει

Σημειώνεται, ότι εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού, του πέμπτου υψηλότερου στην ευρωζώνη. Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει. Οι πολίτες είναι απελπιστικά μόνοι στον πόλεμο που περιγράφει ο πρωθυπουργός. Μόνο του όμως θα τον αφήσουν και αυτόν στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν».

Επίσης, σημείωσε τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας, «ξεχνώντας ότι τα έσοδα από τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, που δήθεν επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω του Power Pass, προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες».

Ακόμα, επέκρινε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές, κατάργησε τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ ελαφρύνοντας με μόνιμο τρόπο έχοντες και κατέχοντες και ανέχεται την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα».

«Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιμένουμε στις προτάσεις μας για ελέγχους στην αγορά με ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άμεση επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα για όσο διάστημα ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ορίων», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: newsbeast.gr