Για τον 59χρονο σταθμάρχη, το λάθος του οποίου οδήγησε στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, μίλησε ο μηχανοδηγός και μέλος του Δ.Σ, της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Αλέξανδρος Ιορδανίδης. Ο κ. Ιορδάνης δήλωσε αντίθετος με την κάλυψη θέσεων από συνταξιούχους.

«Με την λίγη εμπειρία που έχω, φαίνεται πως ο οργανισμός στραγγαλίζεται αφήνοντας οργανικές θέσεις χωρίς να τις καλύψει, και χωρίς να κάνει προσλήψεις σε προσωπικό. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις συνταξιούχοι, παρά νέοι άνθρωποι, που θα εκπαιδευτούν κατάλληλα και θα μπουν στον εργασιακό βίο ακολουθώντας την δική τους ζωή. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την επαναπρόσληψη συνταξιούχων», είπε στο Mega, στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

«Δεν έχω συνεργαστεί με τον 59χρονο σταθμάρχη. Ήξερα ότι βγήκαν νέοι σταθμάρχες αλλά δεν είχαν εμπειρία. Εγώ είμαι μηχανοδηγός στην Hellenic Train εδώ και 5 χρόνια. Το επάγγελμα του μηχανοδηγού είναι στην παραγωγή πάνω, είχαμε αντιληφθεί ότι ποιότητα της γραμμής δεν ήταν αυτή που έπρεπε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ιορδανίδης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν υπήρχε ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες. «Δεν γνωρίζω μεταξύ των διοικήσεων τι μπορεί να υπήρχε. Ως εργαζόμενος βλέπω αυτά που αντιμετωπίζω στην καθημερινότητά μου. Από το 2018 που προσλήφθηκα δεν υπήρχαν αυτά τα συστήματα σε εφαρμογή. Μεταξύ μας συνεννοούμαστε με ασύρματο αλλά όταν είμαστε στα βουνά είναι δύσκολο. Πολλές φορές έχω πάρει άλλο συνάδελφό μου σε εμπορική αμαξοστοιχία τηλέφωνο, για να διαφραλίσω την υγεία μου», δήλώσε σχετικά.

Πηγή: newsbeast.gr