Η επιχείρηση μεταφοράς των τραυματιών από τη σύγκρουση τρένων κοντά στο σταθμό της Λιβαδειάς, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η αμαξοστοιχία 54 έφτασε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (24/1) στο σταθμό της Δαύλειας, όπου περίμεναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και πυροσβέστες οι οποίοι και μετέφεραν τους συνολικά 11 τραυματίες στα ασθενοφόρα και οδηγούνται στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Ακόμη και για τη μεταφορά τους με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο οργανώθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση καθώς η παλιά εθνική οδός που οδηγεί από την Λιβαδειά μέχρι την Τιθορέα είναι σχεδόν αδιάβατη λόγω της χιονόπτωσης. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένα κομβόι από εκχιονιστικά μηχανήματα που κατευθύνονταν από την Λιβαδειά προς τη Δαύλεια για να ακολουθήσουν πίσω τους τα ασθενοφόρα τα οποία κινήθηκαν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ο δρόμος έκλεισε πάρα πολύ νωρίς και για την επιστροφή των ασθενοφόρων και των τραυματιών στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς χρειάστηκε και πάλι να προπορεύονται εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίγουν το δρόμο από τα χιόνια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεσική, από τους 11 τραυματίες η μια ήταν ανήλικη. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ ΜΠΕ, σύμφωνα με επιβάτες της αμαξοστοιχίας μεταξύ των τραυματιών πρόκειται για ένα παιδί 4 περίπου ετών που έχει τραυματιστεί στον αυχένα.

Οι υπόλοιποι επιβάτες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στην Λαμία

Σε ό,τι αφορά την αμαξοστοιχία έχει μέσα τους υπόλοιπους επιβάτες, που έχουν ζήσει ένα πραγματικό θρίλερ τη σημερινή μέρα, θα κινηθεί με έλξη από άλλη μηχανή μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και οι επιβάτες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στην Λαμία καθώς είναι αδύνατον να προχωρήσει το τρένο προς τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι επιβάτες μέσα το τρένο επικράτησαν πολικές συνθήκες καθώς για πολλές ώρες δεν είχε θέρμανση αλλά ούτε και φωτισμό.

Να θυμίσουμε ότι η αμαξοστοιχία ήταν προγραμματισμένη να φύγει 12:15 το μεσημέρι από την Αθήνα. Υπήρξε μία καθυστέρηση για να φύγει μία ώρα αργότερα. Υπήρξε βλάβη, ακινητοποιήθηκε στο ΣΣ της Λιβαδειάς που χρειάστηκε ώρες να αποκατασταθεί και στη συνέχεια υπήρξε το σιδηροδρομικό ατύχημα. Όπως υποστηρίζουν οι επιβάτες μεταξύ τους βρέθηκαν και δύο γιατροί που ανέλαβαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε αυτούς που είχαν τραυματιστεί μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Τέλος πριν λίγο αναχώρησε το τρένο από το σταθμό της Δαύλειας με κατεύθυνση το Λιανοκλάδι, ωστόσο όμως κινείται με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα.

Πηγή: newsbeast.gr