Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του, εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων για τον αιφνίδιο θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, «ενός διακεκριμένου Ιταλού και αφοσιωμένου Ευρωπαίου», εκφράζει ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας μας Κώστας Τασούλας σε επιστολή που απέστειλε στον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Lorenzo Mannelli.

Στην επιστολή του ο κ. Τασούλας αναφέρει:

«Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την εκδημία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ενός διακεκριμένου Ιταλού και αφοσιωμένου Ευρωπαίου.

Στα δυόμισι περίπου χρόνια της θητείας του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Νταβίντ Σασόλι αντιμετώπισε με τρόπο υποδειγματικό πληθώρα σοβαρών ζητημάτων, με οδυνηρέστερο όλων την υγειονομική κρίση.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, και με την ενθάρρυνση από μέρους του της χρήσης των νέων τεχνολογιών, συνέβαλε στην ομαλή λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Εργάσθηκε σθεναρά για την περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας, για τη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά και πρωτοστάτησε στην εν εξελίξει διαδικασία της Διασκέψεως για το Μέλλον της Ευρώπης. Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει βαθύτατα αισθήματα τιμής για τον εκλιπόντα και απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πηγή: newsbeast.gr